Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /home/oduman/public_html/system/library/Mobile_Detect.php on line 1245
x
Nargile Çeşitleri

Nargile Çeşitleri

28 Nisan 2020
Bugünkü yazımızda hafif bir nargile nasıl hazırlanır?, İncelikleri nelerdir?, Hangi tütünleri kullanmalıyız? bunlardan bahsedeğiz sizlere.
Nargile severlerin nargile içerken yaşadıkları en büyük sorunlardan birkaçı nargile tadının değişmesi, tadının ağırlığı, tütün yanması gibi sorunlardır. Bu sorunlar gerçekten nargile içerken can sıkıcı olabilir ve keyfinizi bozabilir. Eğer sizde bu tür sorunlarla sık sık karşılaşıyorsanız keyifli bir nargile içmek için önce bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Marka Tercihi

Keyifli bir içim için ilk kural iyi bir tütün seçmektir. Bu konu hakkında önceki makalelerimizde sıkça söz ettik ve detaylarıyla anlattık. Yine de yüzeysel olarak anlatmak gerekirse; iyi üreticilerin tütünlerini tercih etmelisiniz. Yani sektörde bilinen markaların orijjinal ürünlerini aldığınızdan emin olmalısınız. 2. sınıf tütünlerde tat, koku ve duman farkı vardır. Hem istediğiniz tadı bulamazsınız hem kısa sürede keyifsizleşir ve kötü bir tat verir hem de miğdenizin bulanmasına neden olabilir. O nedenle mutlaka orijinal ürünleri önermekteyiz.

Damak Tadınıza Uygun Karışım

Eğer iyi bir marka tütün tercih ettiğinizi varsayarsak ikinci aşama damak tadınıza uygun karışımı elde etmektir. Bu konu kişiye göre farklılık gösterir ancak genellikle beğenilen tütün karışımlarından sizlere bahsedeceğiz. Kafelerdeki kullanımları dikkate alarak ve bizim bugüne kadar edindiğimiz tecrübelere dayanarak size birkaç hafif tütün karışımı önereceğiz. 

Hafif Tütün Karışımları

1- Elma ve Nane
2- Nane ve Limon
3- Karpuz ve Çilek
4- Elma ve Muz
5- Kavun ve Damla Sakızı
6- Çilek Nane
7- Vişne ve Ananas
8- Cappucino ve Bal
9- Böğürtlen ve Üzüm
10- Damla Sakızı ve Hindistan Cevizi
Yukarıdaki karışımlar hem hafif hemde keyifli bir içim için idealdir. Sizlerde deneyerek deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Nargile Suyuna Buz Koyabilirsiniz

Hafif ve yumuşak bir içim için en güzel seçeneklerden biri de nargile suyu içerisinde bir kaç tane buz atmaktır. Buzlar nargile suyunu soğutarak su içerisinden geçen dumanın da soğumasını sağlar ve bu sayede keyifli bir içim sunar.

Tütünü Az ve Seyrek Olarak Koyun

Bir çok nargile kullanıcısı tütünü lülenin en üst kısmına kadar doldurur. Eğer tütünü bu şekilde çok doldurursanız tütün çabucak yanar ve acı bir tat verir. Tütün lüle seviyesinden 0.5cm ve ya 1cm aşağıda kalmalıdır.

Folyo Yerine Közlük Kullanın

Birçok insan lülesini alüminyum folyo ile sarar ve közleri üzerine koyar. Folyo ince bir malzemedir ve tütüne çok yakın bir mesafede durur bu nedenle tütünlerinizin hemen yanarak acı bir tat vermesine neden olabilir. Bu nedenle folyo yerine nargile közlüğü kullanırsanız daha uzun ve daha keyifli bir içim yakalamış olursunzuz.

Köz Sayısını Doğru Ayarlayın

Eğer lülenizin üzerine çok fazla köz koyarsanız yanık tadı alırsınız. Eğer az köz koyarsanızda az duman alırsınız. Bu nedenle közü duman oranına göre arttırıp tat bozuklukları yaşadığınızda ise azaltmalısınız bu sayede köz miktarını deneyimlerinize göre anlayabilirsiniz. Köz için doğrudan bir sayı vermek mümkün değil. Köz tiplerine göre koymanız gereken köz miktarı değişebilir. Örneğin kare olan sıkma közlerden 2 adet koymanız yeterli olurken yuvarlak ve daha küçük olan çakmak ile yanan közlerden 3 adet koymanız gerekebilir.
Yine hafif bir içim için önerebileceğimiz diğer bir konu da nargile közü yerine odundan elde edilmiş olan mangal kömürü de kullanabilirsiniz. Mangal kömürlerinin birçoğu odundan elde edilir. Bu nedenle hafif bir içim için odun kömürü de deneyebilirsiniz.
 

Nargile Çeşitleri Nelerdir

Nargile aromalarının birçok çeşidi vardır ancak nargileseverlerin çokça tercih ettiği ana aroma çeşitlerini aşağıda listeleyeceğiz.
1-Elma
2-Kayısı
3-Vişne
4-Üzüm
5-Guava
6-Sakız
7-Limon
8-Lychee (Liçi)
9-Nane
10-Portakal
11-Ahududu
12-Karpuz
13-Şeftali
14-Yabanmersini

 

 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.